ASUS X99 Deluxe, cea mai performantă placă de bază a producătorului

ASUS X99 Deluxe, cea mai performantă placă de bază a producătorului

O imagine a lui ASUS X99 Deluxe a apărut recent pe internet, chiar înainte de lansarea platformei ce ar trebui să aibă loc pe data de 29 august.

ASUS_X99_DELUXE_1

Spun, ar trebui să aibă loc, pentru că nu este o informație oficială data de lansare a noii platforme high-end de la Intel. ASUS X99 Deluxe poate fi considerată momentan cea mai performantă placă de bază a producătorului, având suport pentru cele mai puternice, și scumpe, procesoare Intel, precum și pentru noul standard DDR4. Este probabil prima dată când ASUS lansează o placă de bază cu o combinație simplă de culori, alb-negru. Parcă la Computex 2014 producătorul a menționat ceva de un model TUF Sabranco Z97, însă oficial aceasta nu este pe piață.

ASUS X99 Deluxe se zvonește că ar avea un design cu 8 faze DIGI+, ce alimentează socket-ul LGA 2011-3. Vor exista probabil 10 porturi SATA III și doi conectori SATA Express pe această placă, și 5 conectori PCIe 3.0 x16, lucru ce denotă compatibilitatea cu multiple plăci grafice ce vor funcționa la capacitate maximă. Alte elemente sunt două porturi LAN Gigabit, HD Audio cu 7.1 canale, WiFi AC și Bluetooth, și cel mai probabil ASUS Crystal Sound 2. Mai multe detalii vor fi disponibile desigur la lansarea oficială, însă până atunci, prețul la care ne putem aștepta să ajungă acest model în retail, este de aproximativ 350 Euro.

Citește și: