ASUS pregătește o placă grafică R9 285 în variantă STRIX

ASUS pregătește o placă grafică R9 285 în variantă STRIX

Ideea din spatele seriei ASUS STRIX este aceea de silențiozitate. GPU-urile din această serie sunt așadar dintre cele mai eficiente și silențioase.

ASUS Strix R9 285 3

ASUS STRIX reprezintă o serie de plăci grafice mai silențioase, al căror ventilator este inactiv, până ce placa atinge o temperatură de 65 de grade. Abia atunci sistemul de răcire intră în funcțiune la nivel mediu. Nucleul sistemului de răcire este o implementare DirectCU II, un radiator dens din aluminiu, ce intră în contact cu GPU-ul cu ajutorul unui sistem de contact din cupru masiv.

Prima variantă ASUS STRIX a venit cu un GPU Nvidia GeForce GTX 780, iar acum producătorul pregătește o implementare pentru AMD R9 285, sub aceeași titulatură. Aceasta nu este prima placă AMD cu notația STRIX, versiunea anterioară având un GPU R9 280. Aproape orice placă mai puternică este prea fierbinte pentru ca sistemul STRIX să fie eficient.

Placa va deține același radiator din seria DirectCU II, împreună cu două ventilatoare de 80 mm fiecare, toate gândite pentru o răcire optimă a plăcii, la un nivel de zgomot extrem de redus spun cei de la videocardz.com, cei de la care avem și noi primele imagini cu cutia plăcii.

ASUS Strix R9 285 4

ASUS Strix R9 285

ASUS Strix R9 285 2

Citește și:
Etichete: