Asus Padfone X Mini, tabletă şi telefon într-un singur gadget, la doar 200 de dolari

Asus Padfone X Mini, tabletă şi telefon într-un singur gadget, la doar 200 de dolari

Asus a lansat pe piață Asus Padfone X Mini, un smartphone care se transformă în tabletă atunci cănd este introdus în docking station, iar combinația costă 200 de dolari. Gadgetul a fost prezentat pentru prima dată la MWC 2014.

Asus-PadFone-X-CES-2014-635

Combinația Asus Padfone X Mini şi va fi formată dintr-un smartphone cu display-ul de 4,5 inci cu procesor Intel Atom dual-core de 1,6GHz şi o staţie de andocare cu un display de 7 inci în care poate fi introdus telefonul ca apoi întregul ansamblu să devină tabletă. Dock-ul nu va funcţiona fără telefon, dar dispune de o baterie litiu-ion care îţi poate ţine telefonul în viaţă mai multă vreme.

Preţul de vânzare de 200 de dolari reprezintă punctul principal de vânzare a acestui produs, Intel anunţând că intenţionează să producă mai multe astfel de produse cu cost redus. Avem pe piaţa românescă mai multe tablete care să fie sub preţul de 100 de dolari, dar cu toate acestea, pachetul de telefon şi tabletă poate fi o ofertă tentantă pentru unii.

Preţul ieftin limitează performanţa Asus Padfone X Mini

Pentru acest preţ, producătorii au făcut un compromis la puterea de procesare a telefonului. Specificaţiile sale sunt la nivel de egalitate cu telefoanele şi tabletele generaţiei trecute. Autonomia este de asemenea un punct sensibil al Padfone-ului, telefonul menţinându-şi starea de încărcare foarte multe vreme atunci cănd nu este folosit, dar pierde bateria foarte repede atunci cănd este utilizat intens, relatează cei de la Gizmodo. Chiar şi atunci când este cuplat cu tableta, telefonul doar îşi menţine nivelul şi nu se încarcă.

Din nefericire pentru cei care sunt curioşi de acest produs, în acest moment a fost lansat doar pe piaţa americană. Doar reacţia şi intersul publicului poate spune când şi dacă va ajunge şi la noi ceva asemănător.Totuși, având în vedere că restul dispozitivelor din gama Padfone au fost ediții limitate care nu s-au bucurat de foarte mult succes, asteptările noastre sunt mici.

Autor: Ștefan Luca

Citește și:
Etichete: