Apple va livra iPhone 6 cu un cablu USB reversibil

Apple va livra iPhone 6 cu un cablu USB reversibil

Fără a apela la care a fost certificat recent, Apple va livra următorul iPhone 6 cu un cablu USB reversibil.

apple-lightning-plug usb reverisibil

Orice utilizator de iPhone 5 sau 5s ştie că portul Lightning dezvoltat de Apple in-house are un avantaj major în faţa omniprezentului microUSB prin prisma faptului că este reversibil. Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să bâjbâiţi când vreţi să introduceţi cablul de încărcare într-un iDevice pentru simplul fapt că intră în ambele sensuri. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre mufă USB de la capătul celălalt al cablului pe care o introduceţi într-un PC sau încărcător de priză. Odată cu iPhone 6 însă, cei de la Apple se pare că au remediat şi această problemă arzătoare.

Imaginea de mai sus a fost publicată online de Sonny Dickson care a devenit popular anul trecut când a publicat nişte imagini cu iPhone 5s ce s-au dovedit ulterior a fi adevărate. După spusele australianului, astfel va arăta cablul Lightning ce urmează să fie livrat de Apple cu fiecare iDevice de acum înainte, începând cu iPhone 6.

Merită reţinut că deja a fost certificat un nou ce urmează să intre în producţie de serie şi, ulterior, să fie integrat în diverse dispozitive. Cu toate acestea, Apple se pare că a creat o mufă proprietară reversibilă ce este compatibilă cu porturile USB actuale. Aceasta a fost obţinută prin plasarea unei benzi subţiri de pini în mijlocul mufei, lăsând suficient de mult spaţiu pe lateral pentru a intra cu uşurinţă într-un port USB clasic.

Dacă acest port va deveni realitate, sunt curios cât timp va trece până vom vedea clone de la alţi producători importanţi din piaţă, precum Samsung.

Citește mai mult despre noile standarde pentru porturile USB. 

Citește și: