03 oct. 2014 | 11:00

Apple îți verifică telefonul dacă e furat

ACTUALITATE
Apple îți verifică telefonul dacă e furat

Printr-o unealtă online accesibilă gratuit, cei de la Apple vă ajută să vă asiguraţi că un telefon la mâna doua nu este furat.

apple activation lock on

ispozitiv Apple la un cont de iCloud poate fi permanentă dacă nu ştiţi parola fostului utilizator. Din acest motiv, nu este exclus să faceţi o investiţie semnificativă într-un de pe Okazii, OLX sau Tocmai şi să realizaţi că nu-l puteţi folosi deoarece nu se mai activează. Pe cât de neplăcut este scenariul, pe atât de probabil este în aceste tipuri de magazine online care nu penalizează vânzătorul în aproape nici un fel.

Din fericire, de acum înainte nu veţi mai fi expuşi acestor riscuri, deoarece Apple a creat un website pe care îl puteţi folosi pentru a testa dacă un telefon poate fi sau nu activat. Acesta este accesibil la adresa icloud.com/activationlock. În cazul în care un iPhone are asociat un cont iCloud este marcat ca fiind blocat pentru activare, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus în momentul în care am introdus IMEI-ul unui iPhone 5s. Aceeaşi verificare poate fi realizată şi pentru un iPod Touch sau sau un iPad fără conectivitate 3G,  doar că în lipsa unui IMEI, în aceeaşi situaţie, veţi introduce numărul serial al respectivului iDevice.

Utilizarea acestui serviciu este complet gratuită şi nu vine cu nici un fel de limitare. Dacă vreţi să verificaţi 1.000 de telefoane pe zi o puteţi face, deşi va trebui să introduceţi un text Captcha pentru fiecare aparat în parte. După ce a introdus Activation Lock în iOS 7, ideea din spate a fost recepţionată cu entuziasm de către organele de poliţie care au apreciat o măsură bine gândită pentru prevenirea furtului de aparate. Noul serviciu de verificare anunţat zilele trecute de gigantul din Cupertino nu face decât să ofere utilizatorilor încă o unealtă de prevenire sau descurajare a furtului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele