Un iOS nou, un telefon trecut „la sertar“: Apple renunță la iPhone 4

Un iOS nou, un telefon trecut „la sertar“: Apple renunță la iPhone 4
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
10:58 03.06.2014

Marele eveniment al Apple de peste vară s-a derulat ieri. A prezentat noutățile pentru Mac OS X, pentru casă și sănătate, dar a mai venit cu o surpriză atașată de iOS 8. Iar utilizatorii de iPhone 4 nu vor fi prea fericiți.

siri ios 7.1.1 securitate hack vulnerabilitate

În fiecare an, uneori se mai sare peste acest ciclu, Apple mai „ucide“ un telefon dintre cele pe care le-a lansat. Mai precis, lansează un nou iOS, iar unele telefoane pur și simplu nu mai pot duce actualizarea cu hardware-ul pe care îl au.

S-a întâmplat cu iPhone 3G când a venit iOS 6, se întâmplă cu iPhone 4 acum, odată cu iOS 8. Evenimentul WWDC s-a derulat aseară, iar o analiză a acestuia e disponibilă pe Playtech.

iOS 8 nu vine cu exagerat de multe funcționalități noi, doar un centru mai bun de notificări, pachet pentru sănătate și controlarea casei și mai multă libertate pentru dezvoltatori. Va fi disponibilă această versiune pentru iPhone 4S și modele mai noi, va fi disponibilă pentru iPad 2 – surprinzător, dar una dintre cele mai populare tablete Apple merge mai departe – și va fi gata pentru iPod Touch a cincea generație.

Deocamdată, iOS 8 este disponibil într-o versiune de preview, dar lansarea oficială va fi abia în toamnă, când Apple va introduce noi telefoane și tablete. Totuși, nu ar trebui să te aștepți ca pe iPhone 4S noul iOS să ruleze foarte bine. E, totuși, un hardware de 2010.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI