09 mai 2014 | 17:14

Apple ar putea achiziționa Beats pentru o sumă considerabilă

ACTUALITATE
Apple ar putea achiziționa Beats pentru o sumă considerabilă

Apple este în discuții cu Beats by Dre, compania producătoare de căști și boxe portabile, pentru o eventuală achziție. Suma vehiculată este de 3.2 miliarde de dolari.

Apple achizitie Beats by Dre

Financial Times menționează că Apple este aproape să finalizeze tranzacția ce implică achiziția lui Beats Electronics, compania producătoare de căști și boxe portabile. Acesta ar fi cea mai mare achiziție a companiei din Cupertino de până acum, la o valoare netă de 3.2 miliarde de dolari. Achiziția ar avea implicare destul de mare pentru Apple, în special pentru diviziile sale ce au legătură cu muzica, iTunes, iTunes Radio, precum și pentru dispozitivele sale mobile care se livrează în prezent cu căștile proprietare EarPods.

În primul rând iTunes Radio ar beneficia de utilizatorii propriului serviciu de streaming al lui beats, care a fost lansat la începutul acestui an. Este de asemenea foarte probabil ca Apple să înceapă producția pentru căștile proprii, cu ajutorul tehnologiei de la Beats, și de asemenea să introducă o serie de funcții interesante pentru modelele vândute în retail cu un preț semnificativ mai mare, cum ar fi măsurarea pulsului, sau alte elemente dedicate utilizatorilor activi. Apple mai achiziționează companii mici din când în când, în principal pentru tehnologia acestora pe care o implementează apoi serviciilor și produselor proprii. În ultimele 18 luni Apple a achiziționat nu mai puțin de 24 de companii, în ritmul său obișnuit care nu atrage pea multă atenție, și nu au oferit detalii despre nici una dintre aceste achiziții ulterior.