Paper este singura aplicație Facebook care te va uimi

Paper este singura aplicație Facebook care te va uimi
Alexandru Puiu
08:53 04.02.2014

Exclusiv pe iOS, cei de la Facebook au lansat astăzi aplicația , o nouă apariție menită să vă servească conţinut editorial original într-un format special.

Paper Facebook iOS App

De fiecare dată sunt curios ce face Facebook vizavi de aplicaţii originale. Chiar şi fără să se bazeze pe o rată de adopţie incredibilă, se pare că motivaţia printre inginerii companiei este foarte mare, altfel nu-mi explic cum ar fi putut să apară Paper.

Anunţată săptămâna trecută, aplicaţia Paper ar trebui să ajungă în curând şi pe Android și Windows Phone, momentan poate fi descărcată însă doar din AppStore-ul Apple. Înainte de a detalia partea de utilizare, aş vrea să insist asupra premisei aplicaţiei. Practic, cei de la Facebook vor să creeze cu Paper o zonă centralizată din care să vă , să aflaţi ce au mai făcut prietenii voştrii, să accesaţi conţinut editorial de calitate, să fiţi uimiţi de nişte imagini şi clipuri originale, toate triate pe subiectele voastre preferate.

Am instalat aplicația Paper, şi-a preluat datele de autentificare din Facebook, mi-am ales subiectele de interes şi am parcurs un scurt tutorial. În cazul în care clipul pe care îl vedeţi prima oară când rulaţi aplicaţia nu vă lămureşte despre ce este vorba, după câteva minute veţi fi ,,prins”.

Interfaţa este una foarte fluidă şi intuitivă. Efectele de tranziţie sunt spectaculoase şi utile în acelaşi timp. Conţinutul pe care îl aveţi pe fiecare pagină reprezintă scurtături către articole întregi în care puteţi intra cu uşurinţă şi din care puteţi ieşi printr-un swipe, de parcă aţi închide o carte. Pupeți vedea pozele mari în întregime înclinând iPhone-ul către stânga sau dreapta. Deşi am instalat şi folosit multe agregatoare de ştiri, Paper s-ar putea să fie cel mai atractiv.

Există totuşi un lucru care mă frapează. Aplicația Paper te lasă să-ţi vezi profilul de Facebook într-un mod nemaipomenit. Singura categorie de conţinut de la care porniţi implicit include conţinutul postat de prietenii voştri. Din aceeaşi interfaţă vă puteţi conversa cu prietenii. Cu alte cuvinte, înlocuieşte cea mai mare parte a funcţionalităţii oferite de aplicaţia dedicată de Facebook, doar că o face într-un mod mult mai frumos. Având în vedere că această aplicaţie este creată tot de Facebook, nu cred că îşi canibalizează singuri piaţă, pur şi simplu nu înţeleg motivaţia din spate.

Una peste alta, Paper s-ar putea să fie aplicaţia cel mai frumos lucrată pe care am experimentat-o în ultima jumătate de an. Faptul că ascunde şi o grămadă de conţinut pe subiectele mele preferate nu este decât un bonus greu de trecut cu vederea.

Comentarii
loading...