A apărut tricoul interactiv pe care vă puteţi juca Tetris [VIDEO]

Este incredibil ce poate să facă o minte creativă cu mult timp liber şi cunoştinţe avansate de programare. Este vorba de un tricou cu .

tetris t-shirt tricou interactiv arduino

Au trecut . De atunci, acest concept încărcat de pătrăţele a beneficiat de o rată de adopţie mondială, între timp, câştigând şi titlul de cel mai cunoscut joc din toate timpurile. Cu un grad de popularitate atât de mare, era inevitabilă apariţia unor fani înrăiţi care vor să creeze mijloace de gaming neconvenţionale.

Cel puţin din ultimul an, clipul de mai jos întruchipează cea mai deosebită consolă dedicată exclusiv popularului joc. Acest tricou interactiv este proiectul lui Mark Kreger, un programator din Luxemburg. Deşi nu este prima oară când elemente din jocul de Tetris au fost transpuse în obiecte vestimentare, Kreger a vrut să aducă şi partea de gameplay pe o haină pe care poţi să îmbraci. Tricoul cu mânecă scurtă de mai sus, pentru a îndeplini sarcina de consolă de gaming, cu controller şi display, are la bază un controller foarte compact Arduino Uno şi 128 LED-uri subţiri. Partea de alimentare este asigurată de 4 baterii reîncărcabile AA pe care le puteţi ţine în buzunar. La capitolul funcţii avansate, intră păstrarea scorurilor şi afişatul numărului nivelului la care vă aflaţi. Cel mai mare minus din întreaga ecuaţie constă în lipsa coloanei sonore care ne-a marcat copilăria.

Tricoul cu Tetris nu este un produs comercial, motiv pentru care nu poate fi achiziţionat. Dacă sunteţi suficient de creativi pentru a vă crea propriul tricou, coloana sonoră care trebuie să ruleze în fundal atunci când vă jucaţi o găsiţi aici.

Alexandru Puiu
09:30 05.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video