A apărut controller-ul de gaming care vă măsoară starea de spirit [VIDEO]

A apărut controller-ul de gaming care vă măsoară starea de spirit [VIDEO]

Construit pornind de la un de XBOX One, creaţia din imaginea de mai jos e capabilă să vă măsoare starea de spirit.

Xbox 360 video game controller stanford monitorizare

Experienţa de gaming oferită de consolele actuale este destul de bine pusă la punct, atât din punct de vedere vizual, cât şi al nivelul de interactivitate. Pentru un grup de ingineri de la Universitatea Stanford se pare însă că asta a nu a fost de ajuns.

Dispozitivul detaliat în clipul de mai jos, la prima vedere, este un controller obişnuit de , cu menţiunea că are ataşată o cutiuţă neagră pe partea inferioară. Respectiva cutie, în tandem cu plăcile metalice care îşi vor găsi loc în palmele voastre, permit acestui controller să vă monitorizeze în permanenţă şi în timp real, pulsul, ritmul cardiac şi ciclul respirator.

Practic, pentru prima oară, s-a inventat un sistem biometric unic capabil să urmărească în permanenţă nivelul de aer care intră şi iese din plămânii jucătorului. Deşi această noţiune nu prea a fost luată în calcul până la această oră, modul în care cineva respiră ne poate spune multe despre reacţiile sale la stimuli externi, precum un joc video.

Pe termen lung, întregul volum de informaţii acumulat prin acest prototip de controller este destinat jocurilor. Practic, întreaga metodologie este menită să vă ajute să trăiți cât mai autentic acţiunea dintr-un joc, oferind dezvoltatorului jocului informaţiile de care are nevoie pentru a crea o experienţă de gaming mai intensă.

Citește și: