Android TV demonstrează viziunea Google pentru sufragerie

Android TV demonstrează viziunea Google pentru sufragerie

Cu toate că momentan este vorba doar de nişte imagini scăpate pe internet, este foarte probabil ca acesta să fie al celor de la Google.

Google TV Android interfata

Google TV, din multe puncte de vedere, a fost un eşec. Chiar dacă la început Eric Scmidt era încrezător că în 2012 majoritatea Smart TV-urilor vor fi construite pe acea platformă, trecerea timpului ne-a conferit o cu totul altă realitate. Dispozitive multe mai simple ca şi funcţionalitatea, precum Apple TV, au acaparat piaţa într-un mod mult mai semnificativ în aceeaşi perioadă.

 

Google se pare că va lansa în scurt timp o nouă intitulată Android TV. Respectiva piaţă nu poate fi neglijată, ce-i drept, mai ales că în timp poate fi remunerată prin reclame. Așadar, renunţând complet la titlul de Google TV, gigantul din Mountain View vrea probabil să atragă atenţia asura faptului că vorbim despre o cu totul altă mâncare de peşte.

Primele informaţii despre Android TV au fost postate pe internet zilele trecute de către The Verge. Aceastea, din câte se pare, provin dintr-un document oficial. Aşa aflăm, de exemplu, că ,,Android TV este o interfaţă de divertisment, nu o platformă computaţională.” E menită să faciliteze accesul la conţinut multimedia într-un mod ,,cinematic, distractiv, fluid şi rapid.”

Din cele câteva capturi publicate, interfaţa pare formată din carduri mari împărţite pe categorii, într-un mod foarte uşor de parcurs. Partea de interacţiune se va realiza printr-o telecomandă formată din taste direcţionale şi trei butoane, Enter, Home şi Back. Amatorii de comenzi vocale vor putea să direcţioneze comenzi simple către TV. Nu mai rămâne acum decât să vedem dacă Google se va ocupa personal de partea de producţie, cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani cu Nexus Q sau dacă pasa torţa câtre cineva precum Samsung sau LG.

Google Android TV pics

Citește și: