AMD va reduce prețurile pentru Radeon R9 280X, R9 280 și R9 270X

, 08 Iul, 17:00

Am auzit recent că AMD intenționează să reducă prețurile pentru GPU-urile mid-range din ultima generație Radeon R9, făcând primii pași pentru lansarea noilor GPU-uri cu nume de cod Tonga.

AMD_R9_270X

Aceste scăderi de prețuri la plăcile AMD au început să intre în vigoare și variază în funcție de retailer. De exemplu Sapphire Radeon R9 270X TOXIC avea un preț de aproximativ 1070 Lei acum 3 săptămâni pe PCGarage, iar acum costă doar 970 Lei, la același retailer. Reducerile de prețuri vor fi făcute doar pentru seriile Radeon R9 280X, R9 280 și R9 270X. Primul vendor care a efectuat aceste reduceri este desigur HIS, cunoscut ca fiind printre primii care acționează când vine vorba de GPU-uri AMD.

Ne putem aștepta ca în următoarele săptămâni, toți producătorii să înceapă să reducă prețurile pentru aceste modele, în speranța că vor lichida stocurile mai vechi. Prin aplicarea acestor reduceri, AMD intenționează să creeze o diferență destul de mare între R9 280X și R9 290, poziționând astfel noile plăci din seria Tonga, exact în acel segment. Probabil prețul inițial pentru primul model va fi de aproximativ 350 de dolari, cu 50 de dolari mai puțin decât un Radeon R9 290. Sunt curios dacă toți retailerii vor aplica aceste reduceri, și care din magazinele online de la noi va avea cel mai competitiv preț pentru aceste plăci.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail