AMD Kaveri va funcționa în Crossfire doar cu anumite modele Radeon R7

AMD Kaveri va funcționa în Crossfire doar cu anumite modele Radeon R7

AMD a lansat APU-ul Kaveri, echipat cu ultimul iGPU care ar trebui să funcționeze în Crossfire cu unele plăci grafice dedicate.

Kaveri APU

Se spune însă că iGPU-ul de pe Kaveri va funcționa doar cu seria Radeon R7 de la AMD. Nu ar fi nici o problemă cu această situație dacă limitarea nu ar merge și mai departe, la plăcile care folosesc doar GDDR3. Practic mai rămânem doar cu două modele, Radeon R7 240 și Radeon R7 250, singurele care după specificații vor funcționa în Crossfire. Practic soluția nu mai este gândită să ofere o performanță relativ bună până la achiziționarea unei plăci grafice puternice, la care să se adauge puterea de calcul al iGPU-ului. Practic Crossfire-ul se poate realiza doar pentru a obține o performanță decentă în jocuri, placa dedicată venind doar ca un upgrade necesar pentru gaming. O situație similară a a vut loc și în perioada în care se lansase Radeon HD 3450, care era printre puținele plăci compatibile cu grafica integrată de pe plăcile AMD, la momentul respectiv. Orice altă încercare de Crossfire cu plăci mai puternice de seria 4000 eșua.

AMD a lansat o serie de benchmark-uri de performanță cu noul AMD A10-7850K împreună cu Radeon R7 240 cu 2 GB GDDR3, însă acestea doar demonstrează faptul că PC-urile sunt capabile să ruleze Bioshock Infinite și Tomb Raider, pe sisteme ce inițial nu erau capabile de acest lucru. Nu se știe la momentul actual dacă producătorul va modifica compatibilitatea APU-ului pentru a suporta și alte plăci mai performante, rămâne să vedem.

AMD-Kaveri-Dual-Graphics-635x681 (1)

Citește și: