AMD ar putea amana APU-urile din seria Kaveri pana in 2014

AMD ar putea amana APU-urile din seria Kaveri pana in 2014

Din cateva informatii relatate de Digitimes, AMD ar putea amana seria de APU-uri Kaveri pana cel tarziu in primul trimestru al anului 2014.

amd_kaveri_Slide

Acestea erau programate a fi lansate la sfarsitul anului curent insa AMD considera ca mai au nevoie de timp pentru dezvoltare. Nucleele de procesor in cadrul acestei arhitecturi fac parte din generatia Steamroller, ce este insa mai interesant il reprezinta sistemul de alocare a memoriei RAM unificat. Arhitectura poarta numele de HUMA (Heterogeneous System Arhitecture) si permite alocarea dinamica a memoriei RAm atat pentru procesor cat si pentru placa grafica.

AMD va oferi partenerilor sai doar doua procesoare A10 din seria Kaveri si doar un procesor de tip A8, pentru dezvoltarea in prealabil a placilor de baza. Acest lucru inseamna ca zona de retail nu isi va putea aloca stocuri suficiente nici macar la sfarsitul lunii martie, pentru ca dezvoltatorii se vor misca destul de greu cu platformele.

Platforma Kaveri va veni cu noi chipset-uri A88X si A87X pe socket FM2+, iar procesoarele din seria Trinity si Richland vor putea functiona si pe platforme mai vechi. Kaveri este insa limitat la FM2+ din cauza unei asezari diferite a pinilor si arhitecturii revolutionare. Trebuie sa mentionam ca ideea este cel putin interesanta si, din moment ce Intel incearca sa integreze cat mai multe solutii de pe placa de baza direct in procesor, AMD reuseste sa creeze un canal de comunicare direct intre placa video si memoria RAM, efort demn de apreciat.

Sunt tare curios ce ne rezerva sfarsitul anului in materie de hardware atat de la AMD, cat si de la Intel, care promite platforme cu PCI Express 4.0 si DDR4.

Citește și: