16 iul. 2014 | 19:00

AirType, un prototip de tastatură… fără taste

ACTUALITATE
AirType, un prototip de tastatură... fără taste

Tastaturile vin sub toate formele și dimensiunile, de la cele mari, mecanice, până la cele care pot fi rulate și cărate în rucsac. AirType este însă, probabil prima tastatură, ce nu are taste.

AirType

AirType este desigur prototipul unui start-up din Austin, Texas, și conceptul lor nu implică folosirea de taste. Ideea lor este să creeze un produs care poate fi folosit pe orice fel de suprafață, și care să nu dispună de taste. Am mai văzut o serie de astfel de dispozitive, unele care se conectează prin USB și emit cu laser o tastatură pe o suprafață plană, și apoi prin infraroșu detectează mișcarea degetelor. În cazul de față există două dispozitive, ca cele din imaginea de mai sus, care se țin în fiecare palmă, și care traduc mișcarea mâinii în text, pentru a putea scrie pe orice fel de dispozitiv, de la smartphone, tabletă, până la un PC.

Probabil pentru a o putea folosi eficient, e nevoie de o perioadă de acomodare cu AirType  și momentan acest produs este în stadiul de prototip. Este o idee diferită față de ce am văzut până acum, iar creatorii săi spun că se află în primele stadii ale dezvoltării acesteia, și nu se știe nici dacă sau când va deveni un produs comercial. Probabil urmează și pentru această idee un proiect Kickstarter, și încă un an de așteptare pentru ca produsul să ajungă în mâinile celor care l-au susținut.