Marele avantaj al Apple în fața Android se vede cel mai bine în adopția iOS 8

, 23 Sep, 14:13

Android este cea mai populară platformă, dar prin iOS 8 Apple demonstrează încă o dată de ce strategia sa e de ajutor.

Apple CEO Tim Cook introduces the IOS 8 operating system during his keynote address at the Worldwide Developers Conference in San Francisco, CaliforniaApple s-a lăudat constant că ultima versiune de iOS ajunge mereu la cei mai mulți utilizatori. De partea cealaltă este Android, care nu ține pasul atât de bine. Abia acum există strategia Android One pentru telefoane ieftine, dar încă nu există o soluție pentru ceea ce fac producătorii mari precum Samsung, HTC sau LG.

Citește și: iOS 8 – Tot ce trebuie să știi despre noua versiune

Ultimele cifre pentru iOS arată astfel: iOS 8 este pe 46% din dispozitive, iOS 7 încă este pe 49% din dispozitive, iar altele reprezintă 5%. Datele sunt raportate pe 21 septembrie, conform Apple, și reprezintă punctul forte al strategiei Apple: controlează hardware și software. În imaginea de mai jos, în stânga, este distribuția Android. Domină Jelly Bean (în toate formele sale), urmat de KitKat, iar asta e o veste bună, căci Gingerbread a scăzut sub cea mai nouă versiune de Android.

ios 8 si android

TechCrunch notează că în primele 24 de ore de când iOS 8 a fost publicat, rata de adopție era undeva la 16%. Oamenii au trecut mai repede la iOS 7 decât la iOS 8, dar diferențele nu mai sunt atât de mari ca în urmă cu un an.

Revenind la fragmentarea Android, o soluție ar fi fost programul Silver. A fost zvonit, dar acum ar putea fi anulat, conform ultimelor informații. Android Silver trebuia să fie un program similar Nexus, dar în loc ca Google să lucreze cu o singură companie în fiecare an, ar fi lucrat cu mai multe companii, anual, pentru mai multe dispozitive high-end. Cum Android One țintește piețele ieftine, cu dispozitive de circa 100 de dolari, Silver ar fi fost pentru zona premium. Google ar fi ajutat companiile cu costurile de marketing și dezvoltare și, neapărat, actualizarea dispozitivelor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

oare o fi si de la faptul ca la Apple sunt 3-4 dispozitive pentru care trebuiesc update-ate driver-e si aplicatii? Plus ca acolo e obligatie de serviciu sa lucreze sa faca update-uri pentru produsele firmei, e de bun simt sa faci update-uri cand ai zeci de milioane de utilizatori ai unui singur produs. Pe Android mai ales daca ai un model fara acelasi numar de utilizatori, producatorul uita de el – asta in caz ca-si aduce aminte de vreunul.

Pe Android sunt mii de modele de la sute de producatori. Fiecare producator isi personalizeaza sistemul de operare si din cauza asta update-urile nu vin direect de la Google (doar seria Nexus primeste updateuri de la Google).

E alta filosofie … Daca nu era asa nu avea Android-ul 85% din piata. Producatorii seriosi isi vor updata device-urile atata timp cat ele vor putea rula dpdv hardware versiunile noi de sistem de operare.

Lipsa posibilității de ugardare a sistemului a fost, cel puțin pana acum, o strategie de marketing. Vrei ultima versiune de Android = ia un telefon nou pe care e instalată această versiune, pentru următoarea alt telefon nou. Chiar și pentru Nexus upgrade-urile se dau pe doar pe doi ani chiar dacă hardware-ul ar putea duce și alte versiuni superioare. Am și acum primul smartphone LG cu gingerbread, care ar putea duce și o versiune superioara de Android, dar producătorul n-a mai catadicsit s-o mai dea.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail