A 3-a generație de Thunderbolt vine cu specificații complete de la Intel

A 3-a generație de Thunderbolt vine cu specificații complete de la Intel

În situația în care nici măcar prima generație Thunderbolt nu a ajuns să fie un produs mass-market, Intel dezvăluie specificațiile pentru a treia generație a acestui standard.

Intel Thunderbolt 3.0

Desigur, pentru Thunderbolt generația a treia, Intel specifică viteze de transfer de până la 40 Gbps, de două ori mai rapid ca generația a doua. Compatibilitatea cu generațiile 1 și 2 este prezentă, și acum există și posibilitatea încărcării dispozitivelor cu un consum maxim de 100 W. Cel mai probabil vom ajunge să încărcăm și laptopul prin același cablu prin care se distribuie o imagine 4K UHD către un televizor sau monitor compatibil. Ei, nu chiar, având în vedere că standardul nu ajuns pe televizoare, încă. Noile capabilități de transfer sunt disponibile mulțumită lui PCI Express 3.0, care oferă o viteză dublă de transfer și vine cu o reducere de 50% în consumul de energie.

Cifrele de transfer obținute în lumea reală, și nu în cea teoretică a specificațiilor, vor fi desigur mai mici, suficient de mari însă pentru a avea mai multe monitoare și sisteme de stocare conectate prin intermediul unui singur port, și a mai multor cabluri în cascadă.

Chiar dacă tehnologia nu pare să ajungă prea repede pe orice PC, fie el lansat și în cursul acestui an, cu siguranță ajută la dezvoltarea unor alte metode de conectivitate mai rapide. Totuși, așteptăm Thunderbolt 3.0 anul viitor. Posibilitatea de încărcare a dispozitivelor mai mari prin intermediu acestui conector pare destul de viabilă și interesantă.