Wimoto Motes: senzori inteligenti pentru orice scenariu

Wimoto Motes: senzori inteligenti pentru orice scenariu

Un nou proiect pe Indiegogo, Wimoto Motes este compatibile cu iDevice-urile recente.

wimoto motes ios

Pentru ca foarte multi posesori de gadgeturi isi doresc sa tina evidenta caracteristicilor mediului ambiant, Wimoto a initiat o licitatie pentru o serie de senzori care compatibil Bluetooth SMART. In aceasta categorie intra iPhone 4S, iPhone 5, iPad Mini si ultimele doua generatii de iPad-uri cu Retina Display.

Fiecare senzor din familia Wimoto Motes va fi foarte compact, cu dimensiuni egale cu 30 x 30 x 8 mm. Incercand sa acopere o plaja cat mai mare de masuratori, senzorii vor purta nume diferite in functie de detaliile pe care le surprind.

Climote este primul model din serie si va incerca sa inregistreze temperatura ambientala, umiditatea si intensitatea luminoasa a mediului. Growmote este perfect pentru a convietui cu plantele deaoarece poate monitoriza si transmite umiditatea solului de la flori, a temperaturii din pamant  si a cantatitatii de lumina care bate pe o floare. Ultimul din serie poarta numele de Thermote si este capabil sa inregistreze temperatura unui obiect de la distanta, doar prin orientarea senzorului catre o anumita suprafata.

In conditiile in care fiecare senzor poate fi plasat oriunde si urmarit de la distanta, este evident ca scenariile de utilizare sunt infinite. De retinut este si faptul ca o baterie pentru un astfel de senzor ar trebui sa vina cu o autonomie de un an de zile.

Ce-i drept, la 49 dolari bucata va fi foarte greu sa va faceti o colectie numeroasa de astfel de senzori. Oricum, indiferent de model, pana la 128 de unitati pot fi asociate simultan cu un smartphone.

Citește și:
Etichete: