21 oct. 2013 | 21:47

Vanzari Nokia Lumia: 8 milioane de dispozitive, doar in T3 2013

ACTUALITATE
Vanzari Nokia Lumia: 8 milioane de dispozitive, doar in T3 2013

In pofida cresterii incomode a segmentului de dispozitive cu Windows Phone a lui Nokia, in al treilea trimestru din 2013 s-au vandut 8 milioane de dispozitive Lumia. Exact, e vorba de de partea de vanzari Nokia Lumia.

vanzari nokia lumia_520

In T2 2013, Nokia a raportat ca a vandut 7,4 milioane de dispozitive Lumia in toata lumea, iar acum, in cel de-al treilea trimestru, cresterea este mai mult simbolica. Totusi, producatorul se asteapta ca in ultimul trimestru, avand in vedere ca acesta implica o serie de sarbatori cu potential, sa depaseasca cu mult aceasta cifra. Chiar daca cifrele nu sunt comparabile cu cele ale altor mari producatori, ca Samsung sau Apple, Nokia are rezultate bune, demonstrand ca segmentul Lumia este unul dorit de consumatori.

Avand in vedere ca urmeaza conferinta Nokia World 2013, ne putem astepta la anuntarea unor noi dispozitive, prin urmare si mai multe vanzari Nokia Lumia. Oricum, vom vedea probabil cum Nokia creste si se afirma ca o forta globala in segmentul telefoanelor mobile, mai ales cand tinem cont ca noul detinator al brand-ului Nokia, Microsoft, tinteste pietele noi si mai putin tehnologizate pentru introducerea platformei Windows Phone. Efectele acestei strategii vor fi vizibile abia dupa 2015, cand Microsoft are ca tinta penetrarea acelor piete de care vorbeam mai devreme.

Pe de alta parte, Samsung, Apple si ceilalti producatori nu au de ce sa isi faca griji din aceasta privinta, avand in vedere ca o mare parte dintre ei produc mai multe dispozitive cu Android decat cu Windows Phone si au pe piata mult mai multe modele consacrate decat Nokia.