Un tanar a transformat un amplificator de semnal intr-un dispozitiv de hacking

Un tanar a transformat un amplificator de semnal intr-un dispozitiv de hacking
00:01 17.07.2013

Un tanar si cu colegii sai au gasit o solutie de a transforma un amplificator de semnal intr-un dispozitiv de hacking.

 amplificator de semnal transformat intr-un dispozitiv de hacking

Amplificatorul de semnal de la Verizon, un produs Samsung cu un pret de doar 250 dolari, poate fi folosit acum pentru a intercepta apeluri si mesaje ale dispozitivelor mobile din jurul sau, pe o raza de cativa kilometri. Cei responsabili au refuzat sa dea detalii despre modul in care au modificat software-ul respectiv, insa plauniesc sa faca demonstratii la diverse conferinte de hacking pe parcursul acestui an.

„Nu este vorba despre modul cum NSA poate ‘ataca’ oamenii de rand, ci despre modul in care oamenii de rand isi pot ‘ataca’ semenii”, a declarat Tom Ritter, consulant iSEC. Acest incident se refera exact la faptul ca doar cateva cunostinte de programare si acces la internet pot oferi unui angajat al unei firme de securitate, si nu numai, acces la informatiile personale ale unor utilizatori.

Verizon Wireless pretinde ca a lansat deja un update de software in cursul lunii martie tocmai pentru a adresa o astfel de situatie, insa problema pare sa fie de la alte elemente de software si hardware care sunt prezente si in alte dispozitive ale altor operatori.

loading...