Primul SSD cu conexiune PCIe, produs de Samsung

, 18 Iun, 00:01

Samsung a inceput sa produca primul solid state driver cu conexiune PCI-Express (PCIe), care va intra in componenta urmatoarei generatii de notebook-uri “ultraslim”.

PCI-Express-SSD-03-0

Aceste SSD-uri, care vor purta denumirea XP941, vor ajunge la principalii producatori de calculatoare  la in cursul acestui trimestru, deci pana la iarna vor fi pe piata primele notebook-uri “ultraslim”.

Noile XP941 produse de Samsung vor avea capacitate de stocare de 512 GB, 256 GB si 128 GB.

Reprezentantii companiei spun ca acest nou SSD va depasi cu usurinta limita de 6GB/s a intrefetei SATA. Viteza de citire secventiala va fi de 1.400 MB/s, ceea ce inseamna ca poate sa citeasca 500 GB de date sau 100 de filme HD in doar sase minute sau 10 filme HD de 5 GB in 36 de secunde. Aceasta viteza este de 2,5 ori mai mare decat cel mai rapid SATA SSD si de aproximativ sapte ori mai mare decat cea a unui hard disk drive, care are nevoie de aproximativ 40 de minute pentru aceeasi cantitate de date.

XP941 are dimensiunile de 80mm x 22mm si cantareste aproximativ sase grame, de aproape noua ori mai usor deca SSD-ul SATA de doi inci (aproximativ 5 cm), eliberand mai mult spatiu pentru baterie, de exemplu, ceea ce va duce, bineinteles, la o autonomie mai mare a echipamentului.

PCIe-SSD

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail