Un chinez a comandat cel mai scump smartphone din lume

Un chinez a comandat cel mai scump smartphone din lume

Designerul englez Stuart Hughes a creat si comercializat , cu doar… 15 milioane de dolari.

blackdiamond iphone 5 cel mai scump smartphone

Intr-un articol anterior aduceam argumente pentru oamenii care-si cumpara un smartphone datorita superlativelor absolute din materialele promotionale. Pe acelasi principiu, nimic nu suna mai bine decat „cel mai scump smartphone”. Cu un asemenea titlu, nici nu mai conteaza daca este cel mai subtire, cel mai usor sau are cel mai mare ecran.

de designerul Stuart Hughes cu scopul de a satisface o comanda primita de la un om de afaceri chinez, care a preferat sa ramana anonim. Cum se intampla de obicei in cazul unor astfel de scenarii, creatorul a dat si un nume creatiei, nu doar un redesign.

iPhone-ul din imagine poarta numele de iPhone 5 Black Diamond. In primul rand, aproape tot spatele este realizat din aur de 26 de karate. Exceptiile, elementele care in versiunea originala sunt realizate din sticla, in cazul acestui model sunt realizate din sticla safir, mult mai durabila si mai rezistenta la zgarieturi. Apple foloseste respectiva sticla ultra durabila in cazul protectiei de la camera de 8 megapixeli.

Numele provine de la un diamant negru care troneaza pe fata terminalului in locul butonului Home. Pe langa piatra care justifica o parte semnificativa din pret, pe margine si pe marul-logo de pe spate mai sunt pozitionate aproximativ 600 de diamante. Doar sigla celor de la Apple este formata din 53 de pietre plasate manual cu precizie elevetiana.

Daca va incanta terminalele care atrag priviri, acest smartphone realizat in 9 saptamani de designerul englez cu siguranta se incadreaza in profil.

Citește și: