Ubuntu poate rula în dual boot pe un smartphone cu Android

Ubuntu poate rula în dual boot pe un smartphone cu Android

Încercând să trezească interesul celor care până acum au avut emoţii în a experimenta , Canonical vine cu o soluţie dual boot.

canonical dualboot ubuntu android

Cei mai mulţi dintre noi ne dorim să avem opţiuni. Ne încântă enorm iluzia alegerii şi avem fantezii multicolore când vine vorba de următorul smartphone. Pentru că acest trend este unul global şi pentru că sistemul de operare Ubuntu are probleme mari de adopţie pe smartphone-uri, va oferă posibilitatea schimbării rapide a sistemului de operare de pe telefon. Momentan, lista este limitată doar la Android şi Ubuntu şi firmware-ul necesar pentru acest experiment se află într-un stadiu incipient dedicat doar dezvoltatorilor.

Cu toate acestea, în 2014 acesta are mari şanse să fie trendul predominant când vine vorba de gadgeturi portabile. Dacă în urmă cu 5 sau 10 ani rulam Windows şi experimentam cu Linux în dual boot, în curând alternativa la sistemul de operare Microsoft va purta numele de Android. Acelaşi lucru se pare că se va întâmpla şi în cazul posesorilor aventuroşi de telefoane mobile. Singura dilemă este ce veţi folosi ca alternativă la Android. Cei la Canonical speră să va tenteze cu Ubuntu pe smartphone, dar există deja indicaţii în piaţă cum că Mozilla va adopta o atitudine similară cu al său Firefox OS.

Dacă aveţi cunoştinţe de rooting pe Android şi aţi experimentat un pic cu deblocare terminalelor voastre preferate, nu veţi avea probleme nici un instalarea acestui Ubuntu Developer Preview. Toate informaţiile pot fi găsie pe portalul de dezvoltatori Ubuntu. În cazul fericit în care nu aţi întâmpinat nici un fel de surprize neplăcute, veţi putea rula o aplicaţie intitulată Ubuntu Dual Boot care să vă permită să restartaţi aparatul în mod Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: