Ubuntu Touch OS este disponibil in varianta finala

Ubuntu Touch OS este disponibil in varianta finala

Nu este nici pe departe prima oara in care mentionam sistemul de operare Ubuntu Touch OS si cu siguranta nu va fi nici ultima.

final download ubuntu touch-os

Cei de la Canonical se pare ca sunt foarte seriosi in ceea ce priveste dezvoltarea unei pentru mobil. Dupa ce in urma cu aproximativ o luna anuntau ca vor lansa pe 17 octombrie o versiune finala a sistemului, creatorii platformei s-au tinut de cuvant. Reultatul final poarta numele de Ubuntu Touch OS.

Pe langa faptul ca poate fi descarcat la aceasta ora in doua versiuni pentru Galaxy Nexus si Nexus 4 de pe serverele companiei, merita retinut ca functioneza la fel de bine si pe tablete, iar ca versiune este un derivat din Ubuntu 13.10. Prima urmare a faptului ca se lauda ca fiind o versiune stabila si finala  este ca, in acest stadiu, rezultatul poate fi folosit pe termen lung fara probleme de stabilitate.

Aceasta iteratie a noii platforme vine la cateva luni distanta dupa ce a fost facuta publica o versiune beta destinata dezvoltatorilor de aplicatii. Desi nu este absurd ca si distributia lansata azi sa ma ascunda mici probleme de stabiltiate, echipa Canonical ne asigura ca orice detaliu va fi remediat prin actualizari ulterioare.

In ceea ce priveste , un terminal revolutionar la care lucrau creatorii Ubuntu, din pacate acesta nu a reusit sa obtina finantarea necesara pe Kickstarter. Dintr-un total de 32 de milioane de dolari s-a oprit la 12,8 milioane. Partea buna este ca dispozitivul respectiv si sistemul de operare nu au fost dezvoltate in tandem, motiv pentru care, daca aveti un Nexus 4 sau Galaxy Nexus, nu va opreste nimic sa vedeti un pic despre ce este vorba in propozitie. Ca proiecte pe termen lung, in prima parte a lui 2014 sunt mari sanse sa vedem si dispozitive preinstalate cu acesta variatie de Linux, nu exista insa promisiuni clare in aceasta directie.