24 iun. 2013 | 19:00

Toshiba intra si el in „jocul” HDD-urilor hibride

ACTUALITATE
Toshiba intra si el in

Toshiba a lansat si el un model de HDD hibrid cu o grosime de 7 mm si cu o memorie flash pentru scaderea timpului de acces al acestuia.

toshiba_sshd_slider

MQ01ABFH sunt doua HDD-uri hibride de la Toshiba cu o capacitate de 320 sau 500 GB, si reprezinta mai mult un update al seriei cu o grosime de 9.5 mm lansata la sfarsitul anului trecut.

„Bazandu-se pe cunostintele si experienta sa in segmentul de memorii NAND Flash, Toshiba a optimizat performanta acesteia in asa fel incat sa se apropie de viteza memoriei RAM si le-a adaugat un mediu de stocare magnetic de mare viteza. HDD-ul hibrid ofera performanta apropiata unui SSD fara a depinde de drivere externe sau asistenta din parte asistemului in care este instalat.”a precizat un reprezentant al companiei.

Scorul de PCMark Vantage pentru varianta de 500 GB este de 20.000 puncte fata de 5000 puncte pentru un HDD normal. HDD-ul hibrid sau SSHD-ul cum ii se mai spune este vazut ca un HDD normal, un singur disc cu o singura interfata, si nu are nevoie de drivere specifice pentru a functiona. Sistemul de functionare este asemanator unui RAID  0 intre SSD si HDD, fara driverele si bataia de cap pe care o avem cu acestea pe unele sisteme. daca avem nevoie de spatiu mai mare solutia ce mai buna este sa lasam un astfel de hdd in sistem fie el desktop sau laptop, si sa stam cu ochii pe promotii harduri externe pentru ca acesta vor fi inca multa vreme baza pentru stocarea informatiilor.