Toshiba anunta noile TV-uri 4K disponibile din august

Toshiba anunta noile TV-uri 4K disponibile din august

Incet, incet, ne apropiem de niste preturi decente pentru aceasta gama de produse, urmatoarea serie de TV-uri 4K de la va incepe de la 5000 dolari.

toshiba smart tv 84 inci 4k lansare

Dupa ce vazusem in urma cu aproximativ sase luni televizoare 4K la preturi de genul 15.000 – 20.000 dolari, acum, odata cu noile modele, preturile devin un pic mai pamantene. Avand in vedere ca in totdeauna vom fi mai impresionati de continutul de inalta rezolutie, decat de cel 3D, sa vedem ce ne rezerva cea de a doua jumatate a acestui an la capitolul UltraHD.

Toshiba tocmai a anuntat cu numele de L9300U ce vor fi disponibile incepand cu luna august. In total, trei modele noi vor iesi din fabrica producatorului japonez si toate vor fi dotate cu o multitudine de aplicatii Cloud TV si cu un procesor CEVO 4K Quad+Dual Core. Acesta din urma a fost creat de la zero pentru procesare de imagine, trasatura care ar trebui sa ajute foarte mult noile Smart TV-uri pe partea de upscaling.

Pentru ca suntem in 2013, din configuratia noilor creatii capabile de afisarea de continut 4K nu putea lipsi conectivitatea WiFi si suportul pentru Miracast sau WiDi. Pentru a remedia partial lipsa de continut 4K, partenerul Technicolor si-a certificat noile playere Blu-ray  impreuna cu  playerele standalone cu scopul de a oferi in conditii optime continutul de inalta rezolutie. Ca diagonale si preturi, vor exista modele de 58, 65 si 84 de inci la preturi de 5000, 7000 si 17000 de dolari.

Desi de regula nu merg pe acest principiu, recomandarea mea este sa mai asteptati un an si veti vedea modele similare la preturi de aproximativ 2000 dolari.