The Witcher 3: Wild Hunt anuntat oficial

The Witcher 3: Wild Hunt anuntat oficial

Dezvaluirea noului motorului grafic REDEngine 3 de zilele trecute sugera deja existenta unui nou joc Witcher, insa CD Projekt RED a facut acum anuntul oficial. The Witcher 3: Wild Hunt este urmatorul joc din celebra serie de RPG-uri si va veni cu un nou motor grafic, un alt tip de structura a campaniei si o lume 100% deschisa.

The Witcher 3 Wild Hunt

Dezvaluirea a fost facuta in numarul pentru luna aceasta a revistei GameInformer, care include un articol amanuntit despre noul The Witcher 3. Lumea jocului va fi cu aproximativ 20% mai mare decat cea pe care o gasim in The Elder Scrolls V: Skyrim, si va dura intre 30 si 40 de minute pentru a o traversa de la un capat la celalalt pe cal. Motorul grafic REDEngine 3 va folosi o noua tehnologie de streaming pentru a nu arunca in fata jucatorilor ecrane de incarcare, iar intregul joc va fi deschis inca de la inceput. The Witcher 3: Wild Hunt renunta la structura impartita pe capitole a jocurilor precedente, pentru o experienta mult mai naturala.

Vor exista trei feluri de quest-uri, intr-o poveste pe care jucatorul o va ab0rda dupa bunul plac. In primul rand vor exista quest-urile pe care fiecare jucator in parte si le creaza, precum uciderea unui anumit inamic puternic, sau gasirea unei anumite arme, insa pe partea narativa avem invazia taramului de catre Imperiul Nilfgaardian. Geralt poate alege sa abordeze aceste quest-uri si sa se implice in soarta universului, sau sa ignore complet aceasta parte a jocului. Evident, fiecare alegere are repercusiuni asupra evenimentelor care urmeaza, iar anumite zone pot sa nu fie populate, sau anumiti aliati ar putea sa te ajute sau nu la nevoie.

Povestea principala este una mult mai personala de data aceasta. Grosul firului narativ din The Witcher 3 se invarte in jurul lui Geralt, care decide ca este momentul sa nu mai lupte pentru altii si alege sa isi urmareasca propriile interese. Memoria sa este acum completa, iar Vanatoarea (Wild Hunt) il va ajuta sa isi rezolve conflictele interioare. CD Projekt se lauda cu peste 100 de ore de gameplay „regizat”, prin quest-uri si secvente narative predefinite, insa asemeni jocurilor precedente, este de asteptat ca fiecare jucator sa treaca prin poveste de cel putin doua ori, pentru a explora diversele ramificatii ale povestii.

Momentan nu se poate vorbi despre o data de lansare, insa polonezii de la CD Projekt RED spera ca anul 2014 sa ne aduca noul The Witcher 3: Wild Hunt. Platformele confirmate sunt PC-ul si alte „dispozitive de gaming High-End”. Pe scurt, PC, Xbox 3 si PlayStation 4. Iata cateva declaratii din partea echipei The Witcher, alaturi de screenshot-uri din joc:

Citește și: