25 ian. 2013 | 12:03

teamPixel vrea licenta Homeworld de la THQ

ACTUALITATE
teamPixel vrea licenta Homeworld de la THQ

THQ s-a inchis zilele trecute, insa nu toate studiourile si licentele si-au gasit cumparatori. Homeworld este una dintre aceste licente, care nu a plecat alaturi de studioul Relic Entertainment la SEGA. O echipa de dezvoltatori independenta, teamPixel, apeleaza la fani pentru a intra in posesia licentei pentru aceasta serie.

Save Homeworld

teamPixel a inceput campania Save Homeworld prin intermediul site-ului IndieGoGo. Fanii pot dona bani pentru a sustine aceasta initiativa, care vor fi folositi pentru a cumpara licenta Homeworld de la THQ. Nici nu este nevoie de o suma foarte mare, teamPixel stabilind limita inferioara a campaniei la 50.000 de dolari, mult mai putin decat in cazul altor astfel de initiative. Deja echipa se gandeste la proiecte de viitor, mentionand Homeworld Touch pentru dispozitive mobile si chiar un joc de strategie pentru PC care sa continue seria: Homeworld 3.

Evident, in cazul in care se depaste suma de 50.000 de dolari, teamPixel promite sa lanseze jocurile mai vechi din serie pe Steam si GOG.com pe gratis, sa porteze toate aceste titluri pe platforme mobile, si sa ofere Homeworld 3 tuturor celor care au contribuit. Echipa are la dispozitie 13 zile sa stranga banii si a pus la punct si un clip in care se explica initiativa. Din pacate insa, teamPixel nu are foarte mare experienta in domeniul dezvoltarii de jocuri. Aceasta se ocupa in principal de dezvoltatorea de aplicatii  si webdesign pentru PC si mobile.