Studiu: Versiunile noi de Android nu ajung rapid la utilizatori

Studiu: Versiunile noi de Android nu ajung rapid la utilizatori

Credeati ca cei mai multi utilizatori de terminale cu Android au un sistem de operare din ultimul an? Din pacate, realitatea demonstreaza din nou nivelul incredibil de fragmentare de care da dovada platforma creata de Google.

android propagare versiuni Jelly Bean Gingerbread

Desi studii anterioare au confirmat un trend similar, se pare ca 2013 nu vine subit cu versiuni noi de Android pe terminalele utilizatorilor. Statistica publicata pe Android Developers Dashboard este cea mai recenta dovada a acestui fapt.

Graficul din imagine a fost realizat pe o perioada de doua saptamani pe baza traficului de pe Google Play Store. Daca este sa incepem cu vestea cea mai proasta, peste jumatate din utilizatorii de Android ruleaza sisteme de operare Gingerbread, Froyo sau Eclair. Avand in vedere ca Gingerbread, cea mai recenta dintre cele 3 versiuni, are o vechime de putin peste 3 ani nu mai este necesara nici o dovada pentru atrage atentia asupra situatiei prin care trec utilizatorii de Android. Cea mai recenta versiune de Android este 4.2 Jelly Bean. Pentru ca producatorii momentan se lupta sa aduca Android 4.1 sau Jelly Bean pe dispozitive, Android 4.2 este prezent doar pe 1.4% din dispozitivele de pe piata. Vestea ca mai buna din intregul studiu este ca un sistem de operare vechi de 6 luni, Android 4.1 Jelly Bean a ajuns pe 12,2 procente din dispozitive.

Daca sunteti tentati sa laudati beneficiile firmware-urilor custom si usurinta de instalare a acestora, statisticile demonstreaza ca cei mai multi fug de aceste experimente.