Studiu: Traficul online este realizat mai mult de boţi decât de oameni

Studiu: Traficul online este realizat mai mult de boţi decât de oameni

Deşi nu ar trebui să vină ca o surpriză câştigătorul acestui studiu, mi se pare incredibil raportul de dominaţie dintre boţi şi oameni vizavi de .

traficul online este realizat mai mult de boti google yahoo decat de oameni

O companie care s-ar putea să nu vă fie foarte cunoscută a realizat un studiu vizavi de . Incapsula oferă servicii de găzduire şi cloud computing operatorilor de website-uri şi a urmărit pentru acest studiu peste 20.000 de site-uri pe o perioadă de o lună şi jumătate.

Incapsula a ajuns la concluzia că 61,5 procente din tot traficul realizat pe internet este cauzat de boţi. Această valoare se află într-o rată de creştere spectaculoasă, având în vedere că în luna martie a anului trecut gravita în jurul a 51 de procente. În definitiv, conluzia e simplă, nu oamenii petrec cel mai mult timp pe internet.

bot-traffic internet online-report

Pentru că şi boţii sunt împărţiţi în buni şi răi, ne putem măcar bucura că 31%, mai bine de jumătate din cele 61 de procente acoperite de boţi, sunt generate de motoare de căutare, gen Google sau Bing, care indexează în permanenţă conţinut online pentru a vă oferi ca rezultate informaţii actuale.

În categoria boţilor cu efecte negative intră mai multe categorii. Cei mai importanţi sunt aşa numiţi ,,scappers”, aceştia parcurg pagini întregi de internet cu scopul de a fura conţinut şi de a copia adrese de email. Boţii de tip hacker încearcă să răspândească malware după ce preiau controlul anumitor site-uri şi, eventual, să atace prin atacuri DoS (Denial Of Service) destinaţii alese de creatorii lor.

În cazul în care aţi căutat vreodată vreun argument pentru a putea afirma că petreceţi prea puţin timp online, acest material s-ar putea să fie perfect.

Citește și: