Studiu: În câţiva ani, vom avea aproape toţi un smartphone

, 27 Noi, 10:35

Deşi trendul este destul de evident în acest sens, e bine de ştiut că în 2017 vom avea aproape toţi un smartphone în dotare.

Tina Teng NPD DisplaySearch smartphone vanzari studiu

Cum era de aşteptat, rata globală de adopţie a smartphone-urilor a fost influenţată negativ de ţările slab dezvoltate. Chiar dacă şi în ţara noastră rareori mai vezi un telefon de vorbit la urechea cuiva, nu aceasta este situaţia în cele mai multe ţări de pe mapamond. Preţurile relativ mari, combinate cu operatori care preferă să nu ofere terminale subvenţionate, au încă un impact negativ asupra trecerii în masă la telefoane inteligente. Cu toate acestea, se pare că este doar o chestiune de timp până când situaţia se va schimba radical.

confirmă că, până în 2017, 82% dintre toate telefoanele achiziţionate vor fi smartphone-uri. Faţă de situaţia actuală, cel mai important impact îl va avea China, care va reprezenta nu mai puţin de 30% din acea valoare. În momentul de faţă, China abia acum dă de gustul iPhone-urilor, iar companii precum Huawei, Oppo sau lansează terminale din ce în ce mai ieftine pentru a micşora aura de exclusivitate din jurul unor astfel de dispozitive cu funcţii avansate.

,,Creşterea pieţei de smartphone-uri este alimentată de smartphone-uri entry-level de la branduri internaţionale şi comercianţi locali în pieţe aflate în curs de dezvoltare. Ne aşteptăm ca tactici agresive de stabilire a preţurilor să continue, convingând utilizatori obişnuiţi să facă mai repede tranziţia la primul smartphone.” Tina Teng de la NPD DisplaySearch exprimă o viziune foarte clară asupra situaţiei actuale din piaţă.

Cu alte cuvinte, nu telefoanele scumpe, precum cel mai nou Galaxy S sau cel mai recent iPhone, vor influenţa semnificativ adopţia smartphone-urilor, ci mai degrabă un telefon ieftin, precum Lumia 520.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail