Studiu: Cum au evoluat vânzările în IT în 2013 faţă de 2012?

Studiu: Cum au evoluat vânzările în IT în 2013 faţă de 2012?

Un nou ne oferă o imagine de ansamblu asupra vânzărilor de dispozitive computaţionale din industria IT.

npd group studiu vanzari 2013 gadgeturi

În cazul în care în ultimele săptămâni nu aţi văzut suficient de multe topuri şi clasamente pentru 2013, acesta s-ar putea să fie încă unul care să vă atragă atenţia. Ca în fiecare an, cei de la au făcut un efort în a sintetiza situaţia vânzărilor din IT într-un grafic. Pentru că aveau şi informaţiile din 2012, acesta era momentul perfect şi pentru o comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Cel puţin în Statele Unite, iPad-urile se pare că reuşesc în continuare să fie cele mai vândute tablete, cu toate că înregistrează o scâdere semnificativă de la 17,1 la 15,8 procente. Ascensiune tabletelor cu Android a fost explozivă, vânzările acestor aparate aproape că s-au dublat şi nu este exclus deloc ca în 2014 să depăşească vânzările creaţiilor Apple din aceeaşi clasă. Nici notebook-urile din Cupertino nu s-au aflat într-un trend ascendent. Vânzările acestora au scăzut de la 2,6 la 1,8 procente, în timp ce Chromebook-urile celor de la Google, care în 2012 aproape că nici nu existau, cu 0,2 procente, acum au acaparat aproape o zecime din piaţă. În ceea ce priveşte desktopurile şi notebook-urile cu Windows, acolo se menţine un trend descendent al vânzărilor început cu câţiva ani în urmă.

Pentru că industria IT continuă să reprezinte unul dintre cele mai volatile domenii la ora actuală, nu este deloc exclus ca în 2014 aceleaşi grafice să spună o cu totul altă poveste. Cine ştie, poate vom vedea şi noi clase de dispozitive.

Citește și: