NPD: Apple a revenit in frunte, HTC este lovita

NPD: Apple a revenit in frunte, HTC este lovita

a confirmat ca de smartphone-uri in ultimul trimestrul al anului trecut.

NPD apple vs samsung

Samsung e pe locul doi, iar Apple este pe primul loc, daca ne uitam la vanzarile de smartphone-uri inregistrate in Statele Unite la sfarsitul anului trecut.

Incercand sa asocieze niste procente vanzarilor de terminale inteligente, NPD a realizat un top al preferintelor utilizatorilor pentru T4 – 2012. Format exclusiv din terminale Apple iPhone si Samsung Galaxy, pe primul loc al topului a fost iPhone 5, pe locul al doilea Galaxy S III, pe locul 3 iPhone 4S, pe locul 4 iPhone 4 si pe locul 5 Galaxy S II. Topul este cu atat mai impresionant cu cat vedem ca telefoane de acum 2 sau 3 ani continua sa fie apreciate in defavoarea unor telefoane noi de la LG, HTC sau Motorola.

In acelasi studiu, NPD a facut si un top legat de vanzarile obtinute de diversele companii care activeaza in domeniu. In comparatie cu ultimul trimestru din 2011, Apple, chiar daca arata foarte bine, a pierdut doua procente in timp ce Samsung a sarit cu 9 procente. Practic, Apple este pe primul loc cu 39% in scadere de la 41%, acum un an. in trimestrul 4 din 2012 fata de 21% in aceeasi perioada din 2011. In rest, Motorola are 7%, HTC si LG cate 6 procente fiecare. HTC a primit o lovitura grea, scazand de la 14% pana cele 6 procente mentionate mai sus.

Avand in vedere ca Apple si Samsung au 70% din piata de smartphone-uri in trimestrul 4 al anului trecut, in conditiile in care toate celelalte companii au mers pe minus, mi-e si frica sa ma gandesc ce se va intampla in alte 12 luni.

Citește și: