Sony si Panasonic lucreaza la discuri de 300GB

Sony si Panasonic lucreaza la discuri de 300GB

Utilizatorii casnici se bazeaza pe stocarea in cloud, in schimb, pentru utilizatorii business, si Panasonic lucreaza la discuri de 300GB.

sony panasonic blu-ray disc

Discurile Blu-ray, la ora actuala, cu capacitati de 25GB in single layer si 50GB in dual layer, sunt blocate in ceea ce priveste capacitatea maxima de stocare pe care o puteti salva pe un mediu optic. Pentru ca GB-ul ca unitate de masura si-a pierdut valoarea, cei de la Sony in colaborare cu Panasonic au inceput sa lucreze la un nou standard.

Cele doua companii lucreaza la un mediu optic capabil sa gazduiasca nu mai putin de 300GB pe un singur disc. Respectivul standard, dezvoltat impreuna de echipele de japonezi, va avea la baza un amalgam de tehnologii detinute individiual de fiecare producator in parte. Pe langa viteza de citire care va fi depedenta de o noua unitate optica, un aspect important al noilor discuri de 300GB va fi rezistenta pe termen lung fara riscul periclitarii datelor.

Cu niste preturi initiale exclusiviste, aceste solutii de stocare vor avea ca target utilizatori profesionisti si companii care au nevoie sa arhiveze cantitati imense de date. Daca tot am mentionat stocarea in cloud ca fiind perfecta pentru utilizatorii casnici, nu este exclus ca si data center-ele sa adopte astfel de discuri in format scriere/citire. In stadiul actual de dezvoltare, se aproximeaza ca in 2015 vom vedea primele rezultate din colaborarea Sony/.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: