Smartphone Jolla cu Sailfish OS a ajuns în sfârşit la vânzare

Smartphone Jolla cu Sailfish OS a ajuns în sfârşit la vânzare

După câteva luni bune de promisiuni, noul cu Sailfish OS se pare că poate fi în sfârşit achiziţionat de oricine.

jolla-sailfish-smartphone-635

Era luna mai a acestui an când cei de la Jolla au anunţat clar faptul că în cel de al patrulea trimestru al acestui an vom putea achiziţiona în sfârşit primul smartphone Jolla preinstalat cu . Pentru că se pare că se pricep destul de bine la aproximări, promisiunea s-a confirmat şi contra sumei de 400 de euro puteţi pune mâna pe un prim terminal propulsat de un sistem de operare pe care nu l-aţi mai experimentat până la această oră.

Gadgetul în cauză va avea un panou IPS de 4,5 inci cu o rezoluţie qHD, în timp ce partea de procesare va fi asigurată de un SoC Snapdragon 400 format dintr-un CPU Krait tactat la 1,4GHz şi un GPU Adreno 305. Cantitatea de memorie RAM care va complementa reţeta de mai sus va fi egală cu 1GB. Va fi dotat cu o cameră principală de 8 megapixeli, memoria internă va fi de 16 GB şi nu vor lipsi, desigur, nici obişnuitele elemente de conectică.

În teorie, Sailfish OS, din anumite puncte de vedere, este urmaşul psihologic al MeeGo OS. Este construit pe aceeaşi fundaţie ca acesta din urmă şi are la bază aceeaşi echipă de angajaţi Nokia, doar că au plecat de la compania finlandeză pentru a-şi crea propria firmă în aceeaşi ţară. Rulează din start aplicaţii de Android, iar majoritatea interacţiunii cu Jolla se va face prin combinaţii de gesturi.

Magazinul virtual, a cărui icoană o veţi găsi pe ecranul principal al aparatului, poartă numele de Yandex şi până la această oră găzduieşte 85.000 de aplicaţii de Android. De dragul vremurilor de mult apuse, noul smartphone Jolla va veni preinstalat cu Nokia Here Maps. Rămâne la latitudinea voastră dacă acesta este sau nu un plus semnificativ.