Benq îşi încearcă din nou norocul cu smartphone-uri

, 03 Dec, 11:18

Deşi pare o piaţă cu foarte multe opţiuni, puţini producători trăiesc din smartphone-uri şi cu siguranţă nu se număra printre ei.

smartphone benq-f3-a3

În fiecare lună apare parcă o nouă companie care îşi încearcă norocul prin producţia de smartphone-uri şi tablete. Printre acestea se pare însă că nu se numără doar jucători noi. Un smartphone , de exemplu, este la a doua tentativă de a face impresie. În definitiv, pe lângă cele două locuri din top ocupate de Samsung şi Apple, oricine vă poate spune că, începând de la locul al treilea, clasamentul este volatil. Bănuiesc că această realitate din piaţă a motivat un producător important de monitoare, proiectoare şi alte periferice să se extindă şi în alte domenii din industria IT.

Printre gadgeturile nou anunţate se numără F3 şi A3. Smartphone BenQ F3 foloseşte un procesor MediaTek MT6589, în timp ce F3 foloseşte un Qualcomm Snapdragon MSM8225Q, ambele tactate la 1,2 GHz. Ecranul în ambele instanţe este identic, de 4,6 inci IPS cu o rezoluţie egală cu 960 x 540 pixeli. Cantitatea de memorie internă este aceeaşi, de 4GB, la fel şi posibilitatea extinderii ei prin carduri microSD. F3 şi A3 au 1GB de memorie RAM şi o cameră frontală de 2 megapixeli. În schimb, dacă A3 are o baterie de 2000 mAh, F3 face saltul la 2100 mAh. Acesta din urmă are un senzor generos de 13 megapixeli cu f/2.2 şi abilităţi HDR, în timp ce A3 se rezumă la 8 megapixeli.

Până la sfârşitul lunii, ambele modele de smartphone BenQ vor ajunge pe piaţă începând cu Taiwan, extinzându-se pe mapamond ulterior la date neanunţate.

Benq F3 va avea un preţ de 270 de dolari, iar A3 va fi un pic mai ieftin, la 200 dolari.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail