Si, totusi, Tizen dispare?

Si, totusi, Tizen dispare?

Dupa ce s-a auzit ca va renunta la sistemul de operare Tizen, zilele trecute a aparut un anunt al celor de la Intel in care spun ca vor continua sa-l dezvolte, chiar lansad Tizen 2.2 Beta SDK… zilele trecute, adica pe 3 iulie.

Tizen-Experts

Tizen OS este dezvoltat de Intel impreuna cu Samsung. In mod clar, oficialii Intel nu au fost incantati sa afle ca pe internet se vehiculeaza informatii privind ”decesul” acestui sistem de operare, iar declaratia lor a fost publicata pe site-ul TizenExperts.com.

In aceasta declaratie, care intervine dupa ce Eldar Murtazin a publicat o informatie despre disparitia sistemului de operare, compania americana spune ca este foarte interesata sa dezvolte Tizen. De ce? Pentru ca acesta ar avea un rol important in crearea unui nou sistem de operare pentru echipamente mobile care va permite dezvoltatorilor sa faca tot mai multe aplicatii.

De asemenea, Tizen pare sa fie sustinut de industrie, aparand si asociatia cu acelasi nume. In plus, de la inceputul anului au fost lansate codul sursa Tizen 2.1, Tizen IVI 2.0 si versiunea Tizen 2.2 beta SDK.

Deocamdata, declaratia Intel nu a fost confirmata oficial, insa, daca se va adeveri, inseamna ca americanii nu vor renunta la dezvoltarea acestui proiect. Si Samsung a aratat, recent, ca este foarte interesata de acest sistem de operare, lansad un concurs pentru dezvoltarea de aplicatii pe acest sistem, cu premii de patru milioane de dolari.

Dupa toate aceste informatii, cel mai probabil urmeaza si o declaratie oficiala a Samsung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: