04 iul. 2013 | 11:20

Sistemul de operare Tizen se pregateste sa dispara

ACTUALITATE
Sistemul de operare Tizen se pregateste sa dispara

Nici nu a facut valuri prea mari la ultimele conferinte internationale de mobil si sistemul de operare are mari sanse sa moara in fasa.

Samsung Tizen Istorie backup restore

In cel de-al treilea trimestru al acestui an cu un gadget spectaculos dotat cu Tizen OS. Problema e ca gigantul a anuntat in urma cu 24 de ore ca respectiva lansare a fost amanata cu aproximativ doua luni. Astfel, un termen destul de ambiguu, de aproximativ trei luni, a devenit si mai ambiguu.

Problema majora a aparut cand mai multe surse au confirmat ca respectivele amanari nu au o fundatie hardware, ci de software. Intr-o perioada in care lucrurile ar trebui sa fie aproape gata, magazinul virtual din noul sistem de operare are probleme mari legate de conceptele din spate. Personal, am simtit imediat semnele de intrebare, iar Eldar Murtazin, un rus destul de bine ancorat in aceasta piata a dispozitivelor mobile inteligente, nu a facut decat sa-mi confirme presimtirile. El a clasificat Tizen-ul ca fiind nu intarziat, ci „aproape mort”.

In acest context, desi avem o data aproximativa de lansare a unui aparat undeva in octombrie, Mutazin clasifica aceasta prima amanare ca o anulare a intregii idei. Ca volumul de munca investit pana la ora actuala in proiect sa nu se risipeasca, nu este exclus ca o noua versiune de TouchWiz sau o noua interfata pentru Android a celor de la Samsung sa fie construita in jurul elementelor grafice si de substanta dezvoltate pentru Tizen. Pentru a vedea de ce parte cade adevarul in aceasta ecuatie, nu mai ramane decat sa asteptam 3-4 luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele