Sharp anunta un monitor 4k profesional de 32 inci

, 03 Iul, 11:50

incearca sa se alinieze cu producatori precum ASUS anuntand un monitor 4K pe tehnologie IGZO care reuseste sa fie si sensibil la atingere.sharp display72 IGZO 4K anunt

Se fac eforturi semnificative pentru ca tehnologia 4K sa fie adoptata la scara larga. Pe de o parte, producatorii de TV-uri ofera panouri compatibile, iar pe de alta parte incepe sa apara un val de monitoare profesionale perfecte pentru editarea continutului video UltraHD.

Dupa ce de 31,5 de inci, Sharp vine cu un produs similar, cu numele PN-K322B. Acesta foloseste un panou Ultra HD de tip IGZO si are o rezolutie nativa de 3840 x 2160. Are o diagonala utila de exact 32 inci si, spre desebire de solutia taiwanezilor, este si sensibil la atingere nativ. Cu toate ca nu vorbim de un monitor cu abilitati multitouch, acesta interactioneaza de minune cu un stylus, perfect atat pentru scris, cat si pentru desene de precizie. De altfel, s-a pus un accent special pe precizie, in contextul in care stylus-ul compatibil cu PN-K322B are o suprafata de contact de doar 2 milimetri. In ceea ce priveste porturile, vorbim inevitabil de un DisplayPort, doua porturi HDMI si o iesire audio stereo de 3,5 milimetri.

Chiar daca stim clar ca acest ecran va iesi pe piata in Japonia pe data de 30 iulie, pasionatii de grafica de inalta rezolutie vor fi obligati sa astepte pana la momentul respectiv sa afle pretul practicat de producator. Avand in vedere ca monitorul similar de la ASUS costa 3500 dolari si nu vine cu touch, cel mai probabil de la 4000  de dolari in sus este o varianta probabila pentru Sharp.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail