SHARP 4K: A inceput vanzarea televizorului Ultra HD de 70 inci

SHARP 4K: A inceput vanzarea televizorului Ultra HD de 70 inci

In conformitate cu alti producatori importanti care au facut trecerea la TV-uri 4K, a aparut la comercializare si solutia 4K.

sharp 4ktv Ultra HD LED Tv

In imaginea de mai sus, avem primul . Din seria Aquos, acest mastodont de 70 de inci – aproape 1,8 metri in diagonala, este construit in jurul unui panou de tip LED si poate afisa fara probleme imagini la rezolutie Ultra HD. Desi nu este nici de departe primul de pe piata, cei care isi doreau un astfel de Smart TV, dar nu sunt incantati de oferta Samsung, Sony sau LG, se vor bucura cu siguranta de optiunea suplimentara.

La capitolul mici detalii, spre deosebire de alte TV-uri similare, solutia celor de la Sharp este printre singurele care au ajuns la vanzare in magazine cu un pret aproape decent, de 7500 dolari. Este o valoare mai mica cu 500 fata de momentul in care japonezii au vorbit prima oara de intrarea in aceasta piata a panourilor 4K. In plus, televizoarele Sharp 4K sunt certificate THX 4K.  Numele de cod al modelului este LC-70UD1U.

Pentru a compensa lipsa acuta de continut Ultra HD, producatorii au lucrat intens la un modul de postprocesare cu numele de Revelation 4K Upscaler. Acesta din urma ar trebui sa faca orice tip de continut mai clar, mai spectaculos si mai realist, in comparatie cu sursa de semnal. Tot de procesare se ocupa un procesor dual core care ar trebui sa analizeze semnalul si sa-l optimizeze pentru ca acesta sa arate cat se poate de bine pe ecranul imens.

Avand in vedere ca pe piata din Romania avem deja modele de la Sharp cu diagonala de 2 metri, sunt sanse foarte mari ca si acest model Sharp 4K de 70 de inci sa-si gaseasca loc in oferta magazinelor autohtone.