Scanadu Scout, un gadget perfect pentru ipohondri

, 19 Iul, 10:00

Daca in permanenta sunteti tentati sa mergeti la doctor pentru diverse afectiuni, va face o treaba foarte buna in a vi le detecta.

scanadu scout medicina boli ipohondru

Rupt parca dintr-un , Scanadu Scout este un dispozitiv similar cu un puc de hockey ca dimensiuni, doar ca… mult mai destept. Dupa ce a stat in beta o perioada lunga de timp si „a sperat” sa-si faca aparitia pana la sfarstiul anului in magazinele de gadgeturi, Scanadu Scout s-a blocat la partea de finantare a performantei. O parte din probleme s-au rezultat, iar Scanadu se afla pe ultima suta de metri inainte de o lansare oficiala.

Cu un pret de 200 de dolari, aparatului de mai sus ii sunt suficiente 10 secunde pentru a citi rapid un amalgam de informatii aferente corpului vostru. Poate citi ritmul cardiac, temperatura corpului, ritmul restpirator, presiunea sangelui si chiar o electrocardiograma. Desi mi se pare un pic aiurea sa tii aparatul la frunte pentru asemenea citiri, primele experimente au fost atat de bune si incarcate de succes, incat pana in martie 2014 nu ar trebui sa mai intalnim nici o intarziere.  Dispozitivul incorporeaza 106 componente unice, iar pe partea de compatibilitate lucreaza la fel de bine cu un smartphone cu Android sau cu unul cu iOS, folosind o conexiune Bluetooth intre cele doua.

Partea de interpretare a rezultatelor se poate face prin intermediul telefonului, iar evidenta poate fi tinuta separat prin intermediul unui numar de doua aplicatii, una pentru pacienti si una cu informatii mult mai detaliate pentru doctori. Avand in vedere ca testele s-au reflectat intr-o precizie de 95%, un diagnostic precis nu ar trebui sa fie foarte greu de depistat. Ramane sa mai vedem, cel putin in SUA, daca va primi de la FDA certificarea de produs medical.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail