Scanadu anunta gadgeturi „sanatoase” pentru smartphone

Scanadu anunta gadgeturi „sanatoase” pentru smartphone

O companie mai putin cunoscuta, Scanadu tocmai a facut publice detalii legate de o noua gama de accesorii pentru monitorizarea starii de sanatate din confortul caminului. In acest caz este vorba de niste gadgeturi similare cu cel de mai jos care se poate conecta la orice smartphone cu iOS, Android sau BB7 pentru a sincroniza informatiile detectate.

Scanadu Scout senzor smartphone

In total este vorba de 3 aparate ce au trecut de faza de proiect si asteapta autorizarea din partea FDA inainte de a fi comercial disponibile in magazine in a doua jumatatea a lui 2013. Scanadu Scout este numele gadgetului de mai sus care, dupa ce este tinut la nivelul tamplei aproximativ 10 secunde, trimite prin Bluetooth pe telefon pulsul, tensiunea, temperatura corpului, ritmul cardiac, nivelul oxigenului din sange si presiunea sistolica. ScanaFlo poate analiza mostre de urina si ScanaFlu, cel de-al treilea dispozitiv, poate detecta simptome de raceala si gripa din saliva unei persoane. Aplicatia de pe smartphone poate interpreta informatiile preluate prin intermediul unei baze de date generoase de utilizatori care pot opta sa transmita in mod anonim informatiile pe serverele companiei. In plus, pe termen lung se poate genera o statistica legata de evolutia sanatatii voastre. Pretul primului accesoriu este in jur de 150 dolari in timp ce preturile pentru celelate doua produse nu stim decat ca se vor face eforturi sa fie cat mai mici.

Pentru a va forma o idee legata de scopul final al celor de la Scanadu si pentru a intelege mai bine viziunea pentru un viitor nu foarte indepartat, va invitam sa urmariti clipul de mai jos.

Citește și: