Samsung isi actualizeaza cel mai scump ultrabook, ATIV Book 9 Plus

Samsung isi actualizeaza cel mai scump ultrabook, ATIV Book 9 Plus

Desi nu a fost de o calitate slaba nici in iunie 2013, cand a fost anuntat la Londra, ultrabook-ul cu panou HiDPI primeste un upgrade important.

samsung ativ book 9 plus core i7

Proaspata lansare a unui sistem de operare, in acest caz Windows 8.1, reprezinta o ocazie pentru producatorii de sisteme sa relanseze niste produse. Pornind de la aceasta premisa, Samsung anunta Book 9 Plus, care, fata de versiunea anterioara, pe langa sufixul Plus incorporeaza o configuratie standard mai puternica.

Anuntat initial cu un procesor Intel Core i5, 4GB de memorie RAM si un SSD de 128GB, sistemul sud-coreenilor primeste un Intel Core i7 generatia a patra, 8GB de memorie RAM si un SSD un pic mai generos de 256GB. Chiar daca aceasta configuratie un pic mai puternica ar putea sa stea la baza unor activitati mai complexe, gaming-ul cu siguranta nu este vizat atunci cand vorbim de IGP-ul Intel 4000HD. Autonomia specificata ramane la 7,5 ore, chiar daca noile procesoare Intel, in cele mai multe situatii, vin cu avans semnificativ la acest capitol.

Va reamintim ca acesta este unul dintre putinele sisteme portabile din lume care integreaza, la o diagonala de 13,3 inci, o rezolutie spectaculoasa de 3200 x 1800 pixeli cu o luminozitate de 350 de niti. Aceasta din urma este mai mult decat suficienta pentru a va utiliza in conditii optime sistemul in soare. Avand in vedere greutatea de doar 1,38 kilograme, este aproape incredibil faptul ca panoul QHD+ este si sensibil la atingere.

Produsul va ajunge in magazine la inceputul lunii noiembrie si, desi nu avem niste preturi pentru piata autohtona le puteti folosi ca reper pe cele din SUA. Configuratia cu Intel i7, 8GB RAM si 256SSD va putea fi achizitionata cu 1800 de dolari, in timp ce configuratia ,,low end” cu Intel i5, 4GB RAM si 128SSD va avea un pret de 1400 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: