08 feb. 2013 | 09:55

Robovie, un robot care merge la scoala ca orice alt copil

ACTUALITATE
Robovie, un robot care merge la scoala ca orice alt copil

Cei mai multi roboti se limiteaza la un numar de scenarii si, de cele mai multe ori, nu pot invata lucruri noi decat prin linie de comanda, Robovie e insa diferit.

Robovie Talking Robot la scoala primara

Un robot autonom pe nume Robovie „a luat in serios educatia sa” si a inceput sa merga la scoala pentru a invata lucruri noi. Incepand cu aceasta saptamana, robotul de 1,2 metri inaltime a inceput sa urmeze cursurile scolii primare Higashihikari din Japonia.

Incercand sa se integreze in colectiv si sa asimileze cunostinte dintr-o arie mare de domenii, Robovie va petrece 14 luni la cursurile scolii. Pentru inceput, robotul a initiat acest proiect fiind capabil sa poarte o conversatie la nivelul unui copil de 5 ani. Chiar daca volumul de cunostinte pe care il detine nu este generos, robotul si-a asumat deja toate informatiile integrate intr-un manual de stiinta pentru clasa a cincea. Partea de socializare va fi augumentata prin intermediul unui numar de 119 imagini faciale si amprente vocale ale colegilor si profesorilor, cu care va interactiona in mod regulat.

Statistic, acesta este primul proiect de lunga durata care implica un robot si este un proiect al Institutului International de Telecomunicatii si Cercetari Avansate. Sunt dominat de curiozitate cand vine vorba de roboti capabili sa interactioneze la un nivel atat de avansat cu oameni obisnuiti, dar, sincer, abia astept ca micul scolar sa ia un 4 la biologie sau un 6 la fizica. 🙂

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele