REX – Cel mai complet om bionic din lume [+VIDEO]

REX - Cel mai complet om bionic din lume [+VIDEO]

Rex a fost prezentat in cadrul Muzeului de Stiinta din Londra, drept cel mai complet om bionic construit vreodata. 

Rex Omul bionic

Supranumit si „omul de un milion de dolari”, asta pentru ca atat a costat, Rex reprezinta un progres real pentru robotica. Asta pentru ca demonstreaza cum oamenii de stiinta au reusit sa reproduca aproximativ doua treimi din corpul uman.

Vorbim de un robot care are organe artificiale, sange sintetic si membre robotizate. Specialistii din echipa Shadow, responsabila de crearea lui Rex, afirma ca au reusit sa reproduca si sa reconstruiasca aproape 60% din corpul uman. Cu toate acestea exista si provocari peste care nu au reusit sa treaca, astfel ca nu vom vedea nici un stomac artificial si cu siguranta nici o varianta de creier robotizat.

Rex Omul bionic

Cu toate acestea un asemenea progres in lumea roboticii genereaza un val de speranta pentru toti cei care au nevoie de proteze cat mai bine construite. Odata cu promovarea acestui tip de robot se nasc si o serie de controverse, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca vom ajunge sa construim proteze poate chiar mai performante decat anumite parti ale corpului uman.

Un lucru este cat se poate de sigur, indiferent cat de avansat ar fi Rex, mai avem nevoie de ani buni si bugete considerabile pana sa vedem un om bionic care sa se aproprie de performantele si caracteristicile corpului uman.

Mai jos aveti un clip in care ne este prezentat pe larg Rex:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: