Responsabilii de design HTC au fost arestati

Responsabilii de design HTC au fost arestati

Mai multi angajati responsabili de design pentru noile terminale ale companiei au fost arestati zilele trecute.

HTC design arestari

Suspectati de frauda si furt de secrete ale companiei, mai multi designeri care lucrau la HTC au fost arestati, printre altele, si pentru cheltuieli frauduloase executate pe firma. Respectivii angajati si-au dat demisia la scurt timp dupa primirea bonusurilor de jumatate de an si planuiau sa-si faca propria companie de design de mobile cu sedii in China si Taiwan. Noua firma era deja inregistrata cu numele de Xiaoyu. Avand in vedere ca plangerea a fost inaintata catre Biroul de Investigatii Taiwanez de catre presedintele HTC, Cher Wang, nu este exclus sa fie vorba si de o razbunare pentru faptul ca intreaga conducere a departamentului de design a parasit compania.

In total, cinci persoane au fost arestate si aduse la interogatii, printre care: vicepresedintele pe design HTC, Thomas Chien, directorul de cercetare si dezvoltare, Wu Chien Hung, si managerul echipei de design, Justin Huang. Acesta din urma este un nume in special important, deoarece s-a ocupat personal de . In cadrul aceleeasi investigatii, birourile respectivilor au fost inspectate minutios de TIB – Taiwan Investigation Bureau. Dupa primul set de interogari, Thomas Chien si Wu Chien Hung sunt in continuare arestati, in timp ce ceilalti au fost eliberati pe cautiune si sunt investigati in libertate.

Se banuieste ca Thomas Chien a descarcat fisiere de design HTC de la Sense 6.0 de pe serverele companiei si le-a trimis unui contact din afara companiei pe email. In ceea ce priveste cheltuielile frauduloase, se crede ca au fost facturati 334.000 de dolari pentru angajarea unei firme de design externe, ca in final banii sa fie impartiti intre angajati.

Ramane sa vedem daca acest scandal va influenta urmatoarele produse ale HTC si va afecta si mai mult pretul actiunilor companiei si modul in care este perceputa in piata.