Raport: Ce a vandut Nintendo in ultimii 30 de ani?

Raport: Ce a vandut Nintendo in ultimii 30 de ani?

Desi trece printr-o perioada infernala cand vine vorba de vanzarile , compania japoneza a avut un trecut glorios.

nintendo vanzari 30 de ani sales

De curand, Nintendo a implinit 30 de ani de activitate in domeniul dispozitivelor de gaming. Chiar daca la ora actuala are probleme mari cu si abia acum au inceput sa arate bine cifrele referitoare la 3DS, situatia nu a fost intotdeauna asa pentru compania japoneza.

In 1983, se scriau primele pagini de istorie ale companiei prin intermediul consolei Famicon. In cei 30 de ani de activitate, in total s-au comercializat 268,97 milioane de console si 385,15 dispozitve handheld. Aceste valori, la capitolul console, includ NES, Super NES, Nintendo 64, GameCube, Wii si Wii U. In seria de console de gaming de tinut in mana, handheld, intra GameBoy, GameBoy Advance, Nintendo DS si Nintendo 3DS. Pentru ca acest volum imens de aparatura este inutil fara jocuri, doar titlurile interne dezvoltate de compania japoneza s-au vandut in numar de 2,195 miliarde de unitati pentru console si 1,907 miliarde de unitati pentru dispozitivele din clasa handheld.

Acum, comunicarea acestor valori ar putea fi interpretata ca un gest disperat din partea Nintendo. Pe de alta parte, presa si criticii acestui gigant din domeniul gaming-ului poate aveau nevoie sa-si reaminteasca de faptul ca japonezii au scris istoria acestui domeniu care acum este guvernat de Sony si Microsoft. Ce parere aveti?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: