Producatorii de smartphone-uri ar putea folosi materiale precum safir pe viitor

Producatorii de smartphone-uri ar putea folosi materiale precum safir pe viitor

Producatorii de smartphone-uri ar putea incepe in curand sa foloseasca materiale precum safir la smartphone-uri si probabil si la tablete.

Safir pentru ecranele smartphone-urilor

Exista multe discutii pe aceasta tema insa este o idee care este acceptata de multi din producatorii de smartphone-uri. Ecranul este pana la urma cea mai sensibila componenta a unui smartphone, atat la zgarieturi de la introducerea lui zilnica in buzunar, cat si la spargerea acestuia, chiar daca este scapat de la o inaltime mica. Safirul este cunoscut ca fiind al doilea material ca si duritate, ceea ce il face de 3 ori mai rezistent ca sticla. Acest lucru se datoreaza faptului ca safirul este compus din atomi de aluminiu si oxigen in raport de 2:3. Safirul este de asemenea un material destul de simplu de reprodus in laborator, cu costuri ceva mai ridicate desigur.

Costul de productie ar duce astfel ecranul la o valoare de 30 dolari, in prezent cele ce folosesc Gorilla Glass avand un cost de productie de 2 dolari. Din acest motiv sticla predomina piata smartphone-urilor. Safirul ar putea fi folosit la modelele de lux sau la varfurile de gama. Unii producatori insa au deja aceasta tendinta, si se discuta aceasta idee. Putine companii folosesc deja acest material, una dintre ele este Apple, mai exact pentru lentila camerei foto.

Sapphire_Glass_GT_Tech_Wide

Pretul de productie ar putea scadea la 20 de dolari pe unitate in momentul in care mai multe companii devin interesate de acest material. Intre timp, o companie de tip start-up din New Hampshire, GT Advanced Technologies, lucreaza la un astfel de produs, o folie de safir cu o grosime de 0,1 mm, care se crede ca va fi folosita ca si supliment, pentru a fi aplicat pe actualele display-uri Gorilla Glass.

Citește și: