Popularitatea Windows Phone Store a atins un prag important

Popularitatea Windows Phone Store a atins un prag important
Alexandru Puiu
10:30 16.09.2013

La cateva luni dupa ultimul raport facut public, cei de la se mandresc cu cresterea inregistrata de magazinul Windows Phone Store.

utilizatori apps windows phone store

In luna iunie a acestui an, Microsoft se lauda cu aproximativ 200 de milioane de tranzactii si achizitii in-app desfasurate in fiecare luna. Acum, cateva luni mai tarziu, Todd Brix – Manager General pentru Store, vine cu noi informatii vizavi de acest subiect si un motiv in plus de bucurie pentru gigantul din Redmond.

Desi mai are are mult de „mancat” pana sa ajunga la nivelul Google Play sau Apple AppStore, zilnic, pe Windows Phone Store se inregistreaza 9 milioane de tranzactii si achizitii in-app. Daca pornim de la aceasta cifra, intr-o luna se ajunge la 270 de milioane de aplicatii descarcate. Asadar, va dati seama ca situatia este mult mai roz in comparatie cu lunia iunie.

Pentru a spori si mai mult numarul tranzactiilor desfasurate in magazinul virtual, oficialii companiei au incheiat global din ce in ce mai multe contracte cu operatori de telefonie locali. Astfel se faciliteaza achizitiile fara sa mai fie necesare datele de pe cardul de credit.

In teorie, un trafic intens ar trebui sa motiveze dezvoltatorii sa imbratiseze mai cu entuziasm platforma WP8. Din pacate, cu aceasta ocazie, Microsoft spera sa castige bani mai multi din reclame targetate. In prima etapa, vor fi eliberate catre partenerii de publicitate ID-uri unice prin care acestia sa poata vedea ce aplicatii acceseaza fiecare utilizator. Au promis ca respectivele ID-uri nu sunt servite impreuna cu UDID-ul telefonului sau cu alte informatii private legate de utilizatori. Oricum, daca va deranjeaza astfel de practici a fost si un creat un site prin care le puteti dezactiva – choice.microsoft.com va afiseaza toate informatiile de care aveti nevoie.

Comentarii
loading...