Philips isi vinde divizia de playere si solutii HiFi

Philips isi vinde divizia de playere si solutii HiFi

Dupa ce cu 313,4 milioane de euro, Philips vrea sa renunte la tot ce tine de mijloace de divertisment.

Philips Living Colors

Produsele inovative si portofoliul impresionant de patente detinute se pare ca nu au fost suficiente pentru ca Philips sa-si pastreze statutul de producator de DVD Playere, TV-uri, sisteme audio, Blu-ray playere si alte dispozitive care tin de divertisment. Funai va achizitiona contra sumei de 150 milioane de euro toate liniile de produse enumerate mai sus impreuna cu drepturile de licentiere ale brandului Philips.

De acum inainte Philips se va ocupa exclusiv de , dispozitive medicale si produse electrocasnice. Aceasta miscare face parte dintr-un plan de restructurare anuntat in urma cu cateva luni intitulat ,,Accelereaza!”. In ceea ce priveste momentul in care vor avea loc mutarile efective, divizia audio va ajunge la Funai pana la sfarsitul acestui an in timp ce tot ce tine de video nu va ajunge la compania japoneza decat in 2017.

Cu o piata dominata de Samsung si LG, nu este nici o surpriza faptul ca Philips vrea sa se concentreze pe solutii inteligent de iluminat. In acest domeniu este lider global.

Citește și: